Bezlepek

V neděli přineslo několik českých médií zprávu o údajném zákazu bezlepkových hostií, který měl vydat Vatikán. Tyto informace jsou bohužel chybné. Pro věřící, kteří trpí celiakií, se nic nemění: i nadále mohou přijímat tzv. nízkolepkové hostie (lidově nazývané také bezlepkové), které obsahují jen zanedbatelné množství lepku. Kdo by trpěl silnou alergií na lepek a nemohl přijmout ani tyto hostie, může přijímat Krev Páně – proměněné víno (podle www.cirkev.cz).

Comments are closed.