Letos (2014) pokračujeme v restaurování kazatelny a máme v plánu opravu fary – vyměnit okna a také novou výmalbu.

První akcí v tomto roce je v naší farnosti Tříkrálová sbírka. Výnos sbírky je důkazem, že naši lidé mají otevřená srdce pro potřeby spoluobčanů, kteří se ocitli v tíživé situaci.

12.4. proběhlo diecézní setkání mládeže s otcem biskupem Vojtěchem v katedrále sv. Petra a Pavla.

29.6. se konala ve farnosti slavnost 1. svatého přijímání. V tomto roce k němu přistoupilo 13 dětí. Všichni byli dobře připraveni. Celá příprava potom vyvrcholila v neděli při slavnostní mši svaté.

6.7. jsme byli na pouti „U Svaté“ v Křepicích. Sešlo se asi 200 věřících. Bylo krásné počasí. Hlavním celebrantem byl o. Pavel Pacner, probošt z Mikulova. Koncelebrovali René Strouhal a P. Petr, a nechyběli ani naši jáhnové Josef a Bedřich.

16.-23.8. jsme uspořádali ve spolupráci s Orelskou jednotou Velké Němčice tábor pro chlapce od 7 do 14 let v Újezdě u Černé Hory. Tentokrát se děti ocitly na „Cestě do pravěku,“ což byl název celotáborové hry. Všichni se šťastní a spokojení vrátili domů.

29.-30.8. se konala Národní pouť rodin ve Žďáru nad Sázavou. Odjížděli jsme autobusem, který vezl farníky ze všech našich tří farností. Mši svatou celebroval kardinál Dominik Duka.  Otevřená byla i Zelená Hora. Bylo možné si také vybrat ze spousty zajímavých přednášek, adoraci, představení či koncerty. Pro děti byla připravená „Pohádková biblická zahrada,“ divadlo a různé soutěže. Po závěrečném požehnání o. biskupa Vojtěcha jsme se vraceli domů.

V adventu jsme připravili jako již tradičně pro naše děti setkání se svatým Mikulášem. Nechyběla pohádka s ponaučením a samozřejmě Boží muž byl opět velmi štědrý.

Během vánočních svátků se podařilo uspořádat „Živý betlém.“ Ještě předtím si náš sbor „Pokaždé jinak“ připravil na Boží hod vánoční koncert v našem kostele a opět bylo plno!

Ve farnosti bylo pokřtěno 12 dětí, oddáno 7 manželských párů, ve společenství víry, naděje a lásky se s námi rozloučilo 7 bratří a sester. Vyučování náboženství navštěvuje 40 dětí. Pro děti jsme připravili také dětský den a opět jsme také o první zářijové neděli uspořádali farní den.