Ohláška na neděli devátou po sv. Duchu.

Mše svaté tohoto týdne budou následující se sloužit:

Dnešní na oumysl jistých pracujících lidí za pohodlné počasí. Zejtra za nemocnou osobu. V outery za Ignáce Keiserlicha. Ve středu za Veroniku Mičulkovu. Ve čtvrtek za Jiřího Truhlaříka a jeho manželku. V pátek za Alžbětu Schipkovu ze Schihofen. V sobotu ke cti a chvále blahoslavené Panny Marie za Jana Montrochiera a manželku jeho Voršilu.

Dnes nám připadá svaté Marty, panny. V outery připadá sv. Ignáce, vyznavače Božího a zakladatele řádu jezuitského. Ve středu připadá památka sv. Petra v řetězech. Ve čtvrtek sv. Alfonsa, biskupa a vyznavače Božího. V pátek památka nalezení těla svatého Štěpána, provomučedníka. V sobotu sv. Dominika, vyznavače Božího a zakladatele řádu dominikánského.

Poněvadž v naší osadě někteří oudové dědictví sv. Jana Nepomuckého jsou, tedy jim zvěstuji radost velikou, která všem oudum toho dědictví se stala, neboť Svatý Otec v Římě podal 30. března t.r. Jeho Eminenci Kardinálu knížeti Arcibiskupu Pražskému papežskou bullu, tj. list, v kterým přemilostivé dědictví svatojánské dle plnosti své moci církevní potvrzuje, své apoštolské požehnání mu uděluje, a pro všecky časy všem oudum na všech místech a ve všech chrámech Páně v každý den oktávu výroční slavnosti svatého Jana Nepomuckého plnomocné svaté odpustky uděluje, kteří by na oumysl svatého pokoje a oslavení církve k svatým svátostem nábožně přistoupili. Tyto odpustky také způsobem přímluvy za zemřelé nabyty a obráceny býti mohou. To ohlašuji, aby oudové toho dědictví podle toho jak se říditi věděli, a aby věděli, kterak dědictví svatojánské najednou tak povýšeným se stalo, že vyššího vyznamenání není mu možná dále dosáhnouti. Ať chválejí z toho Pána Boha, a ať velebějí Jana svatého, by jim z časného pomohl do dědictví věčného.