Farní tábor ve spolupráci s Orlem proběhl letos od 17.-23.8. 2024 v Bukovině. Tématem celotáborové hry bylo tentokrát sedm divů světa. Celým táborem provázel děti malý chlapec Diossos a jeho věrný pes Argos. Úkolem chlapce bylo navštívit všech sedm divů světa a přinést jako důkaz sedm pergamenů, které měly dosvědčit, že svůj úkol splnil, a díky tomu se mohl setkat se svojí maminkou a sestrou. O tom, že vše nakonec dobře dopadlo, není třeba se více rozepisovat.

Dětí na tábor se přihlásilo celkem 40, ale protože kapacita je pouze pro 35, zbývající byli náhradníci. Jako tradičně byl tábor smíšený pro chlapce i děvčata ve věku od 7 do 14 let. Děti byly rozděleny do 5 družstev: Peršané, Římané, Řekové, Egypťané a Babyloňané. Stejně tak probíhala i soutěž jednotlivců, která byla napínavá až do poslední chvíle. Vítězem se nakonec stal Max, který si odnesl zcela zaslouženě kopací míč za první místo. Vítězství ve družstvech potom patřilo Peršanům.

Děti vše výborně zvládly, stejně tak i vedoucí, i kuchyň pod vedením Milana a Jitky. Plné ruce práce především s klíšťaty a drobnými odřeninami měl potom náš ranhojič Vojta. Otec Petr potom posloužil bohoslužbami a pro některé i svátostí smíření.

Poděkování patří všem dospělým, kteří věnovali svůj čas přípravě tábora, a celý týden potom dětem. Jsme rádi, že se také zapojují mladí v podobě pomocníků vedoucích. Věříme, že tak i nadále bude dobře postaráno o dětské tábory v naší farnosti.