1993
Návštěva bohoslovců
Ve dnech 29. – 30.dubna a 1. května navštívili tuto farnost bohoslovci z Olomouce, v počtu patnácti. Obdivovali krásu kostela i okolní pálavskou přírodu. Také se zúčastnili s místními farníky bohoslužeb. Děkujeme p. faráři i místním věřícím za srdečné přijetí a vyprošujeme této farnosti hojné Boží požehnání a ochranu Panny Marie.
- podpisy bohoslovců –

POUŤ DO NEPOMUKU
V sobotu 8. května jsme vykonali společně s farníky z Křepic pouť dvěma autobusy ke svatému Janu Nepomuckému, který je patronem tohoto roku desetiletí. V chrámu Páně sv. Jana Nepomuckého jsme společně slavili mši svatou a vyslechli krásné a strhující průvodní slovo místního pana faráře. Cestou zpět jsme se zastavili na mariánském poutním místě v Klokotech u Tábora, kde jsem se „ náhodou“ potkali s olomouckým otcem biskupem Josefem Hrdličkou. Poslední zastávka byla na posvátné hoře nad Pelhřimovem – na Křemešníku.

V neděli 23. května jsme měli slavnost prvního svatého přijímání. Tělo Kristovo přijalo v tomto roce poprvé 11 dětí z naší farnosti.
Hned o týden později jsme uspořádali ve farnosti Večeřadlo s Marií. K tomu účelu jsme zapůjčili putovní sochu Panny Marie Fatimské, která byla pro Moravu věnována jako věrná kopie přímo z Fatimy.

V tomto období jsme doslova šli od slavnosti ke slavnosti. Jednou z těch klíčových pro naši farnost bylo BIŘMOVÁNÍ. Slavnost připadla na neděli 13. června L.P. 1993. Zástup shromážděných biřmovanců, asistence a kněží (P. Fišer – děkan, odpoledne P. Josef Havelka) přivítal otce biskupa Vojtěcha, který přijel v 9.45 hod. V 10.00 hod začala mše svatá. Dary Ducha Svatého skrze svátostné biřmování přijalo 28 bratří a sester. Slavnost pokračovala odpoledne besedou s o. biskupem. Věřící se mohli zeptat na aktuální věci v církvi. Na závěr nám pan biskup zahrál na kytaru a zazpíval.