Aktuality

První sobota

Pobožnost za kněžská a řeholní povolání o první sobotě v měsíci 4. května začíná v Uherčicích v 7.00 s následující mší svatou v 8.00. Začátek pobožnosti ve Velkých Němčicích je v 18.00, mše svatá je potom v 19.00.

přečíst

První pátek

O prvním pátku v měsíci 3. května začínají bohoslužby ve Velkých Němčicích ráno v 7.00, v Uherčicích potom v podvečer v 19.00. Před bohoslužbami je příležitost ke svátosti smíření.

přečíst

Papežův úmysl

Svatý otec v květnovém úmyslu Apoštolátu modlitby vyzývá zvláště k modlitbě za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů. Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia. www.cirkev.cz

přečíst

Sierra Leone

Biskup Natale Paganelli přišel do Sierry Leone jako misionář v roce 2005. V rozhovoru pro katolický časopis Omnes poznamenal, že většina katolických kněží v této africké zemi jsou synové muslimů. www.krestandnes.cz

přečíst

Dvojče

V roce 1935 přivítají William a Helen Hemsleyovi na svět jednovaječná dvojčata. Jejich radost však rychle zmírní vystřízlivění. Jak by mohli dvěma dětem nabídnout dobrý život přes zoufalou chudobu, která pronásledovala mnoho rodin uprostřed Velké hospodářské krize? Film, TV Noe, středa 1. května ve 20.05.

přečíst